Fable's art director Paul McLaughlin overleden

Fable's art director Paul McLaughlin overleden

Paul McLaughlin, de art director van de Fable-reeks, is op 57-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.

Hij laat een vrouw en drie kinderen achter. McLaughlin werkte meer dan dertig jaar in de game-industrie en begon bij Theme Park-ontwikkelaar Bullfrog Productions. Hij was zo'n vijftien jaar werkzaam bij Lionhead Studios, waar hij de art director overzag van gamefranchises als Fable en Black & White. Ook was hij art director bij de huidige studio van Peter Molyneux, 22cans. McLaughlin werkte niet aan de nieuwe Fable, die in ontwikkeling is bij Microsoft-studio Playground Games.

Eurogamer heeft diverse reacties van collega's van McLaughlin verzameld, waaronder die van Molyneux: "Paul was een hoeksteen in mijn leven. Hij was professioneel, maar ook een moreel en grappig persoon die zich in elke situatie eerlijk en verstandig kon gedragen. Ik mis hem elke dag op elke mogelijke manier. Zijn nalatenschap zal nog voor een lange, lange tijd gevoeld en gezien worden."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Treurig nieuws. Veel genoten van bullfrog en lionhead games.

0

@kleinekoosjer "Veel genoten van bullfrog" - Zeker! "en lionhead games." - ... toch net iets minder eigenlijk. Lionhead games waren het vaak net-niet. Fable was wel prachtig vorm gegeven. Mooie graphics en muziek, goede voice acting, mooie wereld om in rond te banjeren. Op dat gebied kan ik de beste man alleen maar bejubelen.

0

Aanbevolen voor jou