Kickstarter Fable Fortune geannuleerd, krijgt wel bèta | Gamer.nl

Kickstarter Fable Fortune geannuleerd, krijgt wel bèta | Gamer.nl

De Kickstarter-campagne van Fable Fortune is geannuleerd, maar de financiering voor de gesloten bèta op Steam is wel rond. Dit meldt ontwikkelaar Flaming Fowl Studios op de Kickstarter-pagina van Fable Fortune.

Flaming Fowl Studios zette de kaartgame op Kickstarter om geld op te halen na goedkeuring van Microsoft, de eigenaar van de Fable-franchise. De Kickstarter-campagne ging 31 mei van start. Het gestelde einddoel van 250.000 Britse pond zou echter niet gehaald worden. De teller bleef uiteindelijk steken op 58.852 pond.

In een update zegt Flaming Fowl Studios genoeg geld te hebben veiliggesteld om voorlopig door te kunnen werken aan de game. Het is de bedoeling dat de studio zich gaat richten op het maken van de gesloten bèta die op Steam uitkomt.

Fable Fortune moet een gratis te spelen digitale kaartgame worden vergelijkbaar met Hearthstone. Er werd in het geheim gewerkt aan deze game door Lionhead Studios, de voorloper van Flaming Fowl Studios. Lionhead Studios werd door Microsoft gesloten, wat ervoor zorgde dat ongeveer 100 mensen op straat kwamen te staan.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou