Je had er waarschijnlijk al wel eens eerder over gehoord, Rare's samenwerkingsverband met 4Kids Entertainment voor het ontwikkelen van een nieuwe franchise die gebruikt kan worden voor games, cartoons en andere zaken. Dit nieuwe concept is Viva Piñata gaan heten en vandaag mogen we de eerste screenshots van de game bewonderen. Opvallend is dat de typische Rare stijl minder sterk aanwezig is dan gebruikelijk. In plaats daarvan krijgen we een in het oog springende fabeltjeskrantlook terug.

Viva Piñata speelt zich af in een kleurijke en speelse wereld waar ontzettend schattige Piñata's de baas zijn. De wereld van Viva Piñata is constant onderhevig aan veranderingen en dus volledig dynamisch. Het is de bedoeling dat je een tuintje aanlegt en onderhoud met behulp van allerlei handige tools. Op deze manier probeer je de Piñata's te lokken en vervolgens te beschermen. Er zitten maarliefst 60 verschillende Piñata's in het spel verborgen en om ze allemaal onder te brengen, zul je je tuin steeds verder moeten uitbouwen tot een waar paradijs.

Toch kun je niet alle Piñata's goed met elkaar combineren. Sommigen zoeken alleen maar ruzie en proberen de boel te verstieren. Dit is dus zeker iets om goed op te letten. De mogelijkheden voor het aanleggen van een tuin zijn zeer uitgebreid. Je kunt vijvers graven, gras en planten laten groeien en meer van dat soort leuke ongein. Op deze manier creëer je een eigen, unieke wereld met eigen Piñata's.

Als een Piñata zich eenmaal in je tuin gevestigd heeft, kun je hem geheel aanpassen naar eigen wensen. Je kunt ze voorzien van een persoonlijke stempel, kostuum en andere accessoires. Via Xbox Live! kun je samen werken met andere spelers om samen een harmonische wereld te creëren. Eindelijk dus eens niet tegen elkaar, maar mét elkaar spelen. Het is namelijk zo dat je de tuintjes naast elkaar aan het aanleggen bent en de Piñata's van de ene naar de andere tuin kunnen migreren. Je kunt medespelers ook uitdagingen geven, of voorwerpen met elkaar ruilen. Kortom, een echt communityspel voor jong en oud.

Surf hier naartoe voor de rest van de snoezige screenhots.