Eye tracking binnenkort beschikbaar voor de HTC Vive | Gamer.nl

Eye tracking binnenkort beschikbaar voor de HTC Vive | Gamer.nl

Een van de startups in het Vive X-programma van HTC gaat een stukje hardware uitbrengen waarmee gebruikers van de HTC Vive eye tracking toe kunnen voegen aan hun VR-bril. 7invensun, zoals de startup heet, hoopt de zogenaamde aGlass lensen in het derde kwartaal op de markt te hebben.

De eye tracking kit laat games de positie van de iri en van de gebruiker volgens, zodat deze in games kan worden gebruikt om bijvoorbeeld een vijand te markeren. Deze add-on voor de Vive is een van de eerste producten die uit het Vive X-programma van HTC komt rollen. In dit programma stelt HTC geld en kennis beschikbaar voor startups die producten en acce oires voor de HTC Vive willen bouwen.

De eye tracking add-on maakt het mogelijk voor de Vive om een (tot nu toe zelden gebruikte) techniek toe te pa en genaamd foveated rendering. Als de speler niet naar een gebied kijkt op een scherm kan de resolutie in dat gebied omlaag worden gezet, terwijl de beeldkwaliteit rondom het kijkpunt juist omhoog kan worden geschroefd. Op deze manier kunnen ook goedkopere PC's een virtual reality-bril aansturen.

De aGla lensen komen volgende maand uit in China, een release in het westen komt in het derde kwartaal van dit jaar. Over de europrijs is nog niks bekend, in China gaat hij voor 220 dollar over de toonbank.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou