Extreme gamers blijken zo'n 22 uur per week te spelen. Gemiddeld hebben zij zo'n vierentwintig nieuwe games gekocht in de laatste drie maanden. The NPD Group, een toonaangevend Amerikaans online marktonderzoeksbureau heeft dat middels een recent onderzoek onder de Amerikaanse bevolking geconcludeerd.

De gegevens zijn verzameld van meer dan 20.000 leden van het NPD online consumentenpanel. Ondervraagden waren tussen de twee en vijfenzestig jaar oud. De 174 miljoen gamers die spelen op PC, Mac of consoles, zijn in het rapport onderverdeeld in 7 categorieën.

3 procent zijn Extreme Gamers9 procent zijn Avid PC Gamers

17 procent zijn Console Gamers14 procent Online PC Gamers15 procent Offline PC Gamers22 procent Young Heavy Gamers20 procent are Secondary GamersMet meer dan 38 miljoen gamers, is de groep Young Heavy Gamers de grootste groep. Extreme Gamers hebben een sterke voorkeur voor de PS3 en de Xbox 360, terwijl de Young Heavy Gamers het liefst gaan voor de PSP en Nintendo DS. Bijna de helft van de PSP-bezitters blijkt ook een Nintendo DS te bezitten, terwijl een schamele 21% van de DS-bezitters ook eigenaar is van een PSP. De gamers met een PS2 blijken niet snel geneigd om Sony's nieuwste playstation te kopen, want maar 10% een Playstation 3 aangeschaft.

Volgens het rapport wordt de PC meer gebruikt voor gamen dan de verschillende consoles. Daar staat tegenover dat Console Gamers, Young Heavy Gamers en Extreme Gamers vaker op consoles spelen dan op de PC. Console Gamers spelen gemiddeld zo'n 8 uur per week, terwijl Extreme Gamers zo rond de 22 uur per week gamen. Extreme Gamers kopen zo'n 24 spellen per 3 maanden en Console gamers nemen genoegen met de aanschaf van één spel per maand.

Onder welke categorie val jij?