Singstar, EyeToy, Buzz en sinds kort de Wii-besturing: gamen wordt volledig uit z'n traditionele controller met joysticks-jasje getrokken. Red Octane's Guitar Hero games helpen tevens mee aan deze trend door gamers in staat te stellen met een echte gitaar (althans, nep-echt dan) mee te rocken op de grote hits van nu en toen.

In navolging van de Playstation 2-versie die vorig jaar verschenen is, verschijnt dit jaar een sterk verbeterde Xbox 360-versie van de game. HD graphics, nieuwe speelmodes én nieuwe nummers (waaronder de optie via Xbox Live later nog nieuwe nummers te downloaden) staan op het programma.

Vandaag is er een tipje van de sluier opgelicht over de tien nummers die we extra in de Xbox 360-versie kunnen vinden, bovenop de 40 nummers die de Playstation 2-versie al rijk is. Het lijstje dat in omloop is geraakt bevat de volgende nummers:

Alice Cooper - Billion Dollar babiesMy Chemical Romance - DeadDeep Purple - HushPearl Jam - Life WastedRick Derringer - Rock N Roll Hoochie Koo

De geruchten gaan verder dat ook Possum Kingdom van de Toadies, Salvation van Rancid en The Trooper van Iron Maiden nog in de game verwerkt worden.

Als klap op de vuurpijl is ook een onofficiële releasedatum van de game genoemd: maart dit jaar. We wachten in spanning af.