Atari heeft vandaag een nieuwe game aangekondigd gebaseerd op de beroemde Franse stripreeks Asterix & Obelix. De game zal Asterix & Obelix XXL, en het laatste duidt dan niet op de maat van het ondergoed van Obelix, want zó groot is XXL nu ook weer niet. Nee, het XXL duidt op de gigantische gevechten welke je in het spel op je bord krijgt. Onze galliërs gaan namelijk op de vuist met soms wel 70 Romeinen tegelijk.

Daarnaast zal je in Asterix & Obelix XXL geen keuze meer hoeven te maken tussen of je nu met Asterix of Obelix aan de slag gaat. Je kan namelijk beide karakters tegelijk bedienen, volgens Atari nog nooit eerder vertoond in een computergame en wie zijn wij om aan hun woord te twijfelen.

Tevens heeft men grafisch de twee galliërs een flinke update gegeven. Ze zullen nu namelijk in 'high-definition 3D' hun opwachting maken, iets wat duidelijk Atari's benadering van het universum van deze twee Romeinen-meppers reflecteert.

Meer persbericht onzin lees je hier. Trouwens voor ik het vergeet: Asterix & Obelix XXL verschijnt op PS2 en GameCube tegen Kerstmis van dit jaar en wordt zeker weten een blockbuster, althans volgens het persbericht.