Explosieve groei Dreamcast-consoles dankzij Shenmue 3 | Gamer.nl

Explosieve groei Dreamcast-consoles dankzij Shenmue 3 | Gamer.nl

De verkoop van tweedehands Dreamcast-consoles is sinds de aankondiging van Shenmue 3 explosief gestegen. Dit lieten verschillende kleine verkopers weten aan MCV.

Shenmue 3 werd in juni tijdens de E3-beurs aangekondigd en heeft op Kickstarter al meer dan 6 miljoen dollar opgehaald. “We hebben de afgelopen week alleen al 20 Dreamcasts verkocht,” laat Alex Bowne van Canterbury’s Level Up Games weten. “Ineens vragen mensen waar ze de eerste twee Shenmue-games kunnen spelen. De aankondiging van Shenmue 3 heeft de intere e bij iedereen gewekt.”

Naast de verkoop van de Dreamcast-consoles is ook het aantal exemplaren van de eerste twee Shenmue-games en de originele versie van Final Fantasy 7 gestegen. Van de laatste werd tijdens de E3 een remake aangekondigd voor de PlayStation 4. “Mensen proberen de originele Shenmue en Final Fantasy 7 te bemachtigen, ook als hebben ze geen console om deze op te spelen. Ze willen hem gewoon voor hun verzameling hebben. Maar met de groeiende vraag, is ook de prijs omhoog gegaan,” zegt Michael Wealleans van Reload Games.

Cultstatus
Ondanks de tegenvallende verkopen kreeg Shenmue na de release positieve recensies en heeft het spel een cultstatus in de gamewereld. De game wordt gezien als een van de pioniers op het gebied van quick-time events en open wereldgameplay. Net als bij de ontwikkeling van de eerste twee Shenmue-games heeft Yu Suzuki de leiding bij deel drie.

Shenmue 3 moet in december 2017 verschijnen op pc en PlayStation 4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou