Excuses en boete voor foutief GTA-nieuws | Gamer.nl

Excuses en boete voor foutief GTA-nieuws | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Afgelopen weekend verscheen als reactie op de ontstane commotie een publieke verontschuldiging op de website van The Daily Star. "We hebben niet de moeite genomen om het waarheidsgehalte van dit artikel te controleren en hebben geen contact gelegd met Rockstar Games alvorens het bericht te plaatsen. We hebben ons ook niet afgevraagd waarom een zo succesvol en algemeen gewaardeerde serie als Grand Theft Auto een spel op deze verschrikkelijke gebeurteni en zou baseren. [...] We verontschuldigen ons voor het publiceren van een artikel dat een geparodiëerde spelhoes als uitgangspunt nam, evenals voor het bekritiseren van Rockstar Games. [...] We hebben ook ingestemd om een substantieel bedrag over te maken aan Rockstar voor geleden schade, dat zij aan een goed doel zullen doneren", zo valt te lezen op de officiële website van de krant.

De hoes waarover wordt gesproken ging over een nieuwe game in de serie, Grand Theft Auto: Rothbury. Rothbury is de plaats waar Raoul Moat onlangs een aantal mensen vermoordde om vervolgens de hand aan zichzelf te leggen. De hoes, die door iemand met een fotobewerkingsprogramma werd gemaakt, werd door The Daily Star-journalist Jerry Lawton voor echt aangezien en hij schreef hier een veroordelend artikel over. Lawton reageerde bovendien boos op de kritiek die hij hierdoor kreeg vanuit de gaminggemeenschap. Of er ook nog maatregelen genomen worden tegen Lawton zelf, is niet bekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou