Exclusiviteit Call of Duty kan 'gigantische kans' voor Battlefield zijn

Exclusiviteit Call of Duty kan 'gigantische kans' voor Battlefield zijn

De mogelijkheid dat Call of Duty ergens in de toekomst exclusief op Xbox-consoles uitkomt, kan een "gigantische kans" voor de Battlefield-franchise betekenen.

Dat meldde Andrew Wilson, CEO van Electronic Arts, tijdens een Goldman Sachs-evenement (via SeekingAlpha). "In een wereld waar er misschien vragen zijn over de toekomst van Call of Duty en op welke platforms de franchise verschijnt, is het een gigantische kans om met Battlefield compleet cross-platform te zijn."

Microsoft heeft eerder al aangekondigd Activision Blizzard, de uitgever van de Call of Duty-franchise, te willen overnemen. Terwijl waakhonden in diverse landen de overname analyseren om er achter te komen of er geen monopolypositie kan onstaan alvorens de overname goedgekeurd wordt, hebben zowel Microsoft als Sony zich uitgesproken over de mogelijke exclusiviteit van Call of Duty.

Zo meldt Sony: "Deze deal heeft grote negatieve implicaties voor gamers en de toekomst van de game-industrie, aangezien Microsoft eigendom zou krijgen over Activision-games zoals Call of Duty. We willen garantie hebben dat PlayStation-gamers een game-ervaring van de hoogste kwaliteit blijven krijgen."

Microsoft reageerde daarop met: "Het is totaal onlogisch voor Microsoft om Call of Duty van PlayStation te weren gezien de koppositie van die console." Het bedrijf heeft al meerdere malen aangegeven Call of Duty op meerdere platforms uit te willen blijven geven.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor met Bungie kunnen ze een absolute topper maken. Ik heb nog nooit zo'n verfijnde shooter als Destiny (2) gespeeld. Gunplay van Bungie games is voor mij nog steeds ongeevenaard.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor Bungie games blijven multiplatform.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Dan koopt Sony toch gewoon EA? Ik ben benieuwd hoe lang Battlefield dan op XBox blijft uitkomen

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor Zou best kunnen, kost inderdaad gigantisch veel maar als Sony dat echt zou willen zouden ze dat kunnen doen.

0

Aanbevolen voor jou