Kort na de E3 wisten wij al snel onze eerste indruk samen te stellen van Battlefield 1942. Deze eerste indruk was alleen maar positief, zoniet zeer positief te noemen. Dit had met het resultaat dat wij alleen maar meer naar de beta uit gingen kijken. Gelukkig was het wachten van korte duur want de beta is al ruim een maand geleden van start gegaan. Onlangs kregen wij echter het verlossende woord dat wij (eindelijk) over de beta mochten schrijven en de nodige screenshots mochten publiceren. Dit laten wij uiteraard ons geen tweede keer vertellen.

De komende 5 dagen zullen wij dan ook elke dag exclusief enkele screenshots posten met een uiteindelijk totaal van maar liefst 50 screenshots. De screenshots zijn genomen tijdens de strijd op de twee maps die de beta rijk is, namelijk Wake en Tobruk. Wake is een eiland in de pacific dat door de Japanse marine overgenomen moet worden. In Tobruk verplaatst de strijd zich echter naar een grote droge woestijn waar er om elk korreltje zand hard gevochten kan worden.

Wake

Screenshot 1: Neem plaats als reargunner in een Amerikaanse Dauntless en geniet tussen de vuurgevechten door van het uitzicht.

Screenshot 2: Fly-by shot tijdens een looping.

Screenshot 3: Gisteren was het dan eindelijk zover. Joran en ik hadden onze eerste ontmoeting op één van de 16 slagvelden die Battlefield 1942 uiteindelijk rijk zal zijn. Joran gaf echter al aan dat hij problemen had met vliegen. Ik hing dan ook al snel achter z'n staart met de nodige vuurkracht om hem neer te halen.

Screenshot 4: Jeep Safari! Hoewel het eiland niet al te groot is, is de jeep het snelste grond transportmiddel van de Amerikanen.

Screenshot 5: Een Japanse Val draait na een bombardement op 'Wake airport' om ons leven nogmaals onzeker te maken.

Screenshot 6: Een veel voorkomend verschijnsel op Wake, namelijk een laagvliegend vliegtuig.

Tobruk

Screenshot 7: Een post op de tweede linie die net door de duitsers overgenomen is.

Screenshot 8: Grote zwarte rookwolken duiden erop dat er (weer) een tank kapot geschoten is. Hopelijk een tank van de tegenpartij. Pas bij dit soort situaties op voor rond vliegende brokstukken die best ver kunnen komen

Screenshot 9: Een duitste Tiger tank. Zonder twijfel de sterkste tank die aanwezig is op dit slagveld.

Screenshot 10: Eén van de 5 linie-posts in Tobruk

Screenshot 11: Terwijl Joran het veld schoon veegt met een machinegun vanuit de bunker, geef ik hem rugdekking met mijn tank.

Screenshot 12: Samen sta je sterk, hoewel een sniperrifle weinig uithaalt tegen een tank.

Dit waren de screenshots voor dag 1. Verwacht morgen nog meer exclusieve screenshots van Battlefield 1942.

Ps. Screenshots zijn genomen op 1280x960x32 - 4xFAA met een GeForce 4 Ti 4400 op full detail. Het testsysteem is een P3-800 mhz met 512 mb. aan geheugen. De minimale systeemeisen zijn een P3-700 met 128 mb aan geheugen en minimaal een Geforce2 videokaart.