Ex-werknemers NCSoft veroordeeld wegens lekken | Gamer.nl

Ex-werknemers NCSoft veroordeeld wegens lekken | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De groep werknemers zou de informatie gestolen hebben toen zij in 2006 NCSoft verlieten en naar Bluehole Studio overstapten. In 2008 klaagde NCSoft de betrokkenen al aan, maar een jaar later werd de claim van de uitgever verworpen. In hoger beroep zijn de medewerkers in kwestie echter alsnog veroordeeld tot celstraffen.

De product director die NCSoft als eerste verliet en vanuit zijn nieuwe positie de andere medewerkers wierf, heeft achttien maanden celstraf en twee jaar voorwaardelijk gekregen. Ook is er een voormalige manager veroordeeld tot acht maanden cel en twee jaar voorwaardelijk. Twee andere ex-medewerkers hebben respectievelijk een boete van 6.712 en 4.698 euro gekregen.

NCSoft en Bluehole Studio hebben onderling nog een tweede zaak lopen. NCSoft zegt schade geleden te hebben door de gestolen informatie en eist meer dan 4,3 miljoen euro van Bluehole Studio. De uitgever is namelijk van mening dat Bluehole de informatie van Lineage 3 gebruikt heeft voor zijn nieuwe ma ively multiplayer online game, Tera Online.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou