De elf voormalige werknemers, die uit angst voor repressailles anoniem wensen te blijven, noemen te lange werktijden, slechte leidinggevenden en een boze en beledigende baas als zaken die tot de orde van de dag behoorden. Ze stellen dat er tijdens de ontwikkeling van L.A. Noire voortdurend onrealistische deadlines gesteld werden, wat tot gevolg had dat het voltallige personeel zich voortdurend in een zogeheten 'crunch time' bevond. Crunch time is binnen de software-ontwikkeling een veelgebruikt begrip om de periode aan te duiden waarin extra hard gewerkt moet worden om een game af te krijgen. Ook zouden de werknemers hiervoor nauwelijks voor overwerk betaald zijn.

IGN nam ook contact op met Brendan McNamara, de baas van de studio waarover de voormalige medewerkers zich negatief uitlieten. McNamara stelt dat veel van de de misstanden die worden aangekaart horen bij het maken van zo'n grote titel als L.A. Noire, en ziet de ontwikkeling van het spel nog altijd als een unieke kans die hen is geboden. L.A. Noire kwam vorige maand uit, en was zeven jaar in ontwikkeling. Halverwege wisselde de game nog van uitgever Sony Computer Entertainment America naar Rockstar Games.

Credits

Aanleiding voor de openhartige gesprekken die IGN voerde met de ex-medewerkers, was het feit dat veel personen die aan de ontwikkeling van L.A. Noire hebben bijgedragen zouden ontbreken op de credits die bij het uitspelen van het spel te zien zijn. In een reactie hierop werd door een aantal voormalige werknemers van de studio een website gelanceerd, met daarop de juiste credits. In de uitgebreide lijst zijn zo'n honderd extra namen opgenomen.