Ex-medewerkers GRIN maken game op CryEngine 3 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het project  vordert behoorlijk, zo laat de mede-oprichter van de studio, Joel Fagerlund, weten aan website Gamesindustry.biz. "We zijn momenteel bezig met een groter project met CryEngine 3 en dankzij de uitstekende technologie en ondersteuning van Crytek hebben we met veel toewijding een speelbaar prototype ontworpen waar je steil van achterover zult slaan", vertelt Fagerlund.

Digitale content

De besli ing van Whiteout om zich als ontwikkelaar te concentreren op het uitbrengen van digitale content vindt Fagerlund een logische stap, kijkend naar het succes van Limbo en Joe Danger. Ook de studio GRIN, waar de oprichters van Whiteout eerder werkzaam waren toen het nog bestond, boekte succes op de digitale markt met de release van Bionic Commando: Rearmed op Xbox Live en PlayStation Network.

GRIN, bekend van games als Bionic Commando en Terminator: Salvation, moest een jaar geleden de deuren sluiten wegens financiële problemen. Whiteout is de tweede studio die rijst uit de as van Grin. Vorig jaar werd Outbreak Studios het leven in geroepen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou