De afgelopen jaren horen we vaak over ontwikkelaars die hun deuren sluiten, maar vandaag kunnen we verklappen dat Robomodo haar deuren opent. Dat is een studio opgericht door oudgedienden van EA Chicago, die onder andere bekend staan om de Fight Night-serie.

Ze zijn zelfs al bezig met een titel die ze zelf omschrijven als een 'high-profile extreme sports' titel die straks wordt uitgegeven door Activision. In een interview met Gamasutra geeft kersverse CEO David Michicich aan dat ze niet nog een Fight Night gaan maken: "We zijn zeer zeker geïnteresseerd in iets anders. Zowel op persoonlijke basis voor onze medewerkers alsmede voor de studio zelf. We zijn een gamestudio, geen vechtgamestudio!"

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig grote, zelfstandige studios over. Josh Tsui, de president van Robomodo en director van de nog uit te brengen game, legt uit waarom ze van Robomodo een onafhankelijke ontwikkelaar hebben gemaakt. "Toen EA Chicago in 2007 haar deuren sloot, hebben we als groep besloten dat het verstandig was om bij elkaar te blijven. De synergie die je na jaren werken als team opbouwt mocht niet verloren gaan. Daarnaast werkten we als EA Chicago al bijna als een Indie (onafhankelijke ontwikkelaar) onder de vlag van EA", aldus Tsui.