Pete Wallace, voormalig senior manager bij Bizarre, gaat bij Lucid Games aan de slag als managing director. "We zijn van plan een studio te maken die open communicatie met zijn partners, klanten en andere ontwikkelaars aanspoort." Lucid is al in gesprek met verschillende uitgevers over potentiële projecten. "Ons doel is om leuke, eenvoudige kwaliteitsgames te maken - wat belangrijk is voor ons is hoe onze games jou laten voelen. [...] We willen terug naar het niveau van innovatie en creativiteit bij Bizarre waardoor Activision het graag wilde kopen."

Lucid Games is net als Bizarre Creations gevestigd in het noordwesten van Engeland. De studio bestaat uit medewerkers die hebben gewerkt aan onder andere Geometry Wars, Project Gotham Racing, Blur en James Bond 007: Bloodstone. Bovendien is het bedrijf op zoek naar nieuwe werknemers. Ervaring is daarbij niet belangrijk, zegt Wallace: "Het gaat niet om kwalificaties of hoeveel jaar je in de industrie hebt gewerkt, we zoeken creatieve mensen met een positieve instelling en talent."

Bizarre Creations

Activision kocht Bizarre Creations, dat bekendheid verwierf als de ontwikkelaar van de Project Gotham Racing-serie, in september 2007. Begin dit jaar werd de studio gesloten. De laatste game die de studio maakte was de actieracer Blur, die positieve kritieken kreeg, maar teleurstellende verkoopcijfers behaalde. Volgens Gareth Wilson, voormalig lead designer van de studio, kwam dit door een samenloop van omstandigheden in de gamesmarkt.