Steel Penny Games mag games voor de aankomende online service op de Wii maken, genaamd Wii Ware. Deze zal zo ongeveer functioneren als de Wii Virtual Console, maar dan met nieuwe games speciaal ontwikkeld voor de service. Steel Penny Games bestaat uit twee ex-werknemers van Naughty Dog, Jason Hughes en Andrew Gilmour.

Steel Penny is in 2007 vooral bezig geweest aan het maken van een nieuwe engine speciaal voor de Wii. Daarnaast zijn ze al bezig aan een nieuwe game met een nog niet eerder gezien karakter voor midden dit jaar. "Dit is de moderne methode voor het onafhankelijk proberen de industrie binnen te komen - Wii Ware biedt een unieke kans die wij op prijs stellen", zegt Hughes.

"Ik ben onder de indruk van de manier waarop Nintendo Wii Ware ontwikkelaars tegemoetkomt." We zijn benieuwd om te zien wat de ex-mannen van Naughty Dog (Jak & Daxter, Uncharted: Drake's Fortune) op de Wii kunnen doen. Eerder vandaag werd ook al aangekondigd dat World of Goo op de Wii komt, wellicht via de Wii Ware service.