Een aantal voormalige medewerkers bij EA Canada zijn een eigen ontwikkelstudio gestart dat zich volledig gaat richten op de Nintendo DS en de Nintendo Wii. De kersverse ontwikkelaar, Jet Black Games genaamd, gaat games ontwikkelen die zowel gebaseerd zijn op bestaande licenties alsmede zelf ontwikkelde franchises.

Medeoprichter en directeur Roger Freddi, zei er het volgende over: "Zowel de Nintendo DS als de WiFi mogelijkheden van de Wii, bieden een geavanceerd medium waarlangs Jet Black reeds populaire franchises naar een nog bredere wereldwijde doelgroep kan brengen." Opvallend in deze statement, is het noemen van de WiFi mogelijkheden van de Wii, in plaats van de Nintendo Wii op zichzelf. Dit kan er op duiden dat men zich voor de Wii op online multiplayergames gaat richten, of dat men voor dit platform games gaat aanbieden via de Virtual Console of de Opera Internetbrowser.

Freddi zelf heeft als programmeur gewerkt aan onder andere de FIFA Soccer en Need for Speed games. Jet Black zal gaan samenwerken met Flashman Studios om bekende franchises binnen te halen. Flashman heeft samengewerkt met onder andere Namco, Capcom, THQ, SEGA en EA.