Alex Seropian, één van de oprichters van Bungie en bobo in de ontwikkeling van Halo, sloot zich midden vorig jaar aan bij het vooruitstrevende multimediabedrijf Spectrum MediaWorks. Spectrum heeft als doel digitale video, games en media in een netwerk bij elkaar te brengen. Seropian's taak bij Spectrum was de leiding te nemen in de ontwikkeling van een game die paste bij de aangekondigde televisieshow X Quest.

De televisieshow X Quest wordt een competitieve show waarin twee teams van zeven mensen een maand in een spacesimulator leven en allerlei opdrachten uit moeten voeren. De game heeft eenzelfde principe, maar zoekt het meer op massive multiplayer gebied. Hoe alles precies gaat werken is nog niet duidelijk, maar de game sluit zo aan op de show dat men voor de latere afleveringen mensen die de game gespeeld hebben willen gebruiken. Ook schijnt interactie tussen de gamers en de mensen die in de show zitten op het programma te staan.

Het spel wordt ontwikkeld voor de Xbox 360 en de Playstation 3 en moet midden volgend jaar tegelijkertijd met de show verschijnen. Zodra we meer weten laten we het je natuurlij weten.