Nieuws
Activision Blizzard

'Ex-Blizzard-CEO Michael Morhaime wist van wangedrag'

Uitgebreide rapporten over werkcultuur bij Activision Blizzard

Geschreven door Jacco Peek op
Volgens bronnen van Bloomberg wist Michael Morhaime, ex-CEO van Blizzard Entertainment, van het wangedrag binnen het bedrijf.
"Sommigen zeggen dat hij werd beschermd van het wangedrag of daders het voordeel van de twijfel en te veel kansen gaf, of ze over hem heen lieten lopen", meldt Bloomberg op basis van gesprekken met ruim vijftig huidige en voormalige Blizzard-werknemers.


"In een privébericht op Facebook, ingezien door Bloomberg, schrijft een voormalig assistent dat ze hem en andere hoofden heeft geïnformeerd over het veelvoorkomende wangedrag."

Het uitgebreide rapport schetst ook een beeld van 'rockstergedrag' door mannelijke werknemers bij Activision Blizzard. Zou zou een cultuur waarbij veel mannelijke werknemers in hoge functies relaties aangingen met vrouwen leiden tot 'ongewenste seksuele avances' en 'ongewenste betastingen' tijdens feestjes.

"Een vrouw die werkzaam was bij Blizzard herinnert zich een conversatie waarin een van Blizzards kopstukken een groep werknemers vertelde dat jonge vrouwen - fans en collega's - ze als supersterren zagen, en waarom zouden ze daar niet seksueel van kunnen profiteren?"

Ook noemt Nazih Fares, ex-communications manager bij Blizzard in Nederland, dat verschillende (ex-)werknemers ongelijke lonen tussen mannen en vrouwen met vergelijkbare werkervaring een heet hangijzer. "Een hoop van mijn collega's waren erg geïrriteerd."

Een onderzoek van The Washington Post onderstreept veel van de genoemde verhalen over de werkcultuur bij Activision Blizzard. "Bijna elke vrouw die ik ken en daar langer dan een jaar werkt heeft minstens één van dit soort verhalen", zegt voormalig World of Warcraft-quest designer Jennifer Klasing. 

Cher Scarlett, die ongeveer een jaar werkzaam was bij Blizzard als software engineer, zegt in die tijd geïntimideerd, onderbetaald en tweemaal betast te zijn op bedrijfsevenementen.

"Een hoop vrouwen bij Blizzard hadden het erover dat dit soort dingen gebeurden. We hielden therapiesessies met elkaar. Niemand voelde zich veilig genoeg om het te melden, en we hadden het gevoel dat er zoveel gevallen waren waarbij we het aan iemand buiten onze vriendengroep vertelden en we te horen kregen dat het niet zo'n probleem was of dat we overdreven."

Sinds de aanklacht van Californië is de situatie rondom Activision Blizzard regelmatig in het nieuws. Zo werd aangekondigd dat Blizzard-directeur J. Allen Brack en Jesse Meschuk van human resources het bedrijf verlaten. Ook lieten aandeelhouders van het bedrijf weten Activision Blizzard aan te klagen en vormen werknemers een verbond tegen een brief van Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick.

Dit artikel delen:

Lees meer

Apple: 'Epic Games Store pas in 2027 winstgevend' Yakuza: Like a Dragon – mening van een JRPG-noob
3

Reacties op: 'Ex-Blizzard-CEO Michael Morhaime wist van wangedrag'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  RIOdeMIO

  • 8 augustus 2021 14:40
  Nog even en er blijft niks over van Blizzard

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheDeeGee

  • 8 augustus 2021 23:54
  @RIOdeMIO Dat is er al lang niet meer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • 004

  • 8 augustus 2021 17:59
  Begint wel een beetje een soap te worden en ook moe van het aanhoudende nieuws over dat het achter de schermen niet in orde was qua een vrouw vriendelijke werkomgeving. Ik kan de headlines natuurlijk ook skippen.

  Lijkt me een goed plan dat ze het in orde maken en als dat gelukt is Blizzard uberhaupt weer nieuw leven proberen in te blazen want het is al jaren een grote uitmelkmachine die prakties niks meer weg heeft van voordat ze met Activision samen voegden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.