Evo Online geannuleerd na beschuldiging seksueel wangedrag

Evo Online geannuleerd na beschuldiging seksueel wangedrag

EVO Online is geannuleerd nadat EVO-directeur Joey Cuellar beschuldigd werd van seksueel wangedrag.

Joey 'Mr. Wizard' Cuellar is de mede-oprichter van het EVO-toernooi. De afgelopen dagen zijn diverse mensen actief in de competitieve vechtgamescène beschuldigd van seksuele intimidatie of wangedrag. Ook Cuellar werd beschuldigd.

Als gevolg is Cuellar door EVO voor nu op inactief gesteld, terwijl er door een derde partij onderzoek wordt gedaan naar de aantijgingen. Daarna hebben diverse partners van het evenement, waaronder Capcom, Bandai Namco en NetherRealm, via Twitter laten weten niet langer onderdeel te willen zijn van EVO Online.

Het heeft de organisatie van EVO Online doen besluiten om het evenement dit jaar niet door te laten gaan. De organisatie geeft iedereen die een insigne voor het evenement heeft gekocht zijn of haar geld terug en doneert de rest van het geld aan Project HOPE. Cuellar heeft daarnaast een bericht op Twitter geplaatst waarin hij laat weten dat hij "niemand pijn heeft willen doen".

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Er word ook wel heel veel niet verteld merk ik aan de berichten. Joey zegt eigenlijk dat hij schuldig is, iig aan iets van 20 jaar geleden. Maar is dat ook de beschuldiging die nu speelt of is het iets nieuws? Als het gaat om wat er 20 jaar geleden gebeurd is vind ik het stom dat iedereen zich meteen terug trekt. Dat zou betekenen dat iedereen die ooit een keer een fout heeft gemaakt geen kans krijgt om zich te verbeteren. Ik zou het ook wel waarderen wanneer een ontwikkelaar in die situatie de beschuldigde zou steunen ipv meteen zn handen eraf halen.

0
test

@HunterSeeker Ik weet niet waar dit precies over gaat, maar verkrachting (ik denk daarover) een fout noemen dekt niet geheel de lading.

0
test

@WvA Ik bedoel het eigenlijk nog breder dan dat, een criminele daad zelfs. Maar wanneer je je straf ervoor hebt uitgezeten en je geen kans krijgt om zich te verbeteren, waarom dan uberhaupt een poging doen? Nogmaals ontbreekt er zoveel info over deze situatie.

0
test

Ik word echt gek van dat cancel culture..

0
test

@burhan42 Eens, ik krijg er ook een vervelend gevoel bij. Ook nog omdat je maar een klein deel van het verhaal hoort en dan is het lastig om er een mening over te hebben.

0

Aanbevolen voor jou