Wat een van de meest innovatieve en beste games van het jaar moest worden, bleek, zoals vele potentiële toppers, niet meer dan een middelmatige game, die enkel door het vernieuwende karakter echt uit de massa wist te springen. We hebben het hier over Republic: The Revolution, Elixir Studios' alternatieve god-sim waarin je als doel had de leider van de fictieve staat Novistrana te worden. Van dezelfde studio komt binnenkort Evil Genius, een iets minder vooruitstrevende titel dan Republic, maar desalniettemin toch een game om in de gaten te houden.

Het doel van de game is namelijk als een 'gemeen genie' een geheime, ondergrondse basis op te bouwen, waarin je allerlei superslechterikken kunt fabriceren. Natuurlijk wil 'de overheid' dit koste wat kost voorkomen en word je in de game flink lastig gezeten door talrijke brave agenten. De inhoud van Evil Genius wordt vandaag op een humoristische wijze uit de doeken gedaan in een filmpje, welke hier te bekijken is.

Update

Zojuist heeft Vivendi, de uitgever van Evil Genius, laten weten dat de game goud is gegaan en op 28 september in de winkels moet liggen. De release van de demoversie blijft staan op 30 augustus.