De game werd tijdens Sony's Gamescom-persconferentie voor de PlayStation 4 aangekondigd. Er werd echter gedacht dat het om een console-exclusieve deal ging, maar Everybody's Gone to the Rapture wordt ook gefinancierd door Sony. "We hebben niet het geld of de expertise om deze game zonder hulp te maken", aldus Pinchbeck. 

Volgens Pinchbeck is zijn nieuwe game dus niet mogelijk zonder Sony's hulp, maar zijn fans zitten na de release van Dear Esther vooral op PC. "We denken zeker aan onze Dear Esther-fans, maar veel van hen zijn multiplatformgamers. En we blijven voorlopig wel bezig, het is niet dat we nooit meer terugkeren naar PC. We blijven dingen doen voor die fanbase want we zijn hen veel verschuldigd. (...) Ik wil niet klinken alsof ik ben omgekocht, maar de PS4 is echt een heel cool platform, en als mensen zich nog niet eerder aan consolegaming hebben gewaagd, dan is dit het moment."

Everybody’s Gone to the Rapture is een avonturenspel met meerdere speelbare personages. De game draait op de CryEngine 3 en vertelt over de laatste uren voordat de wereld vergaat.