Nieuws
Eve Valkyrie

Eve-ontwikkelaar CCP sluit twee studio's en stopt met vr-games

'Als gevolg van veranderingen binnen de games-industrie'

Geschreven door Eline Oosterloo op
CCP Games sluit wegens herstructurering twee studio's en stopt voorlopig met het maken van vr-games.

In 2013 kwam Eve Online-ontwikkelaar CCP Games met de vr-titel Eve: Valkyrie. Nu heeft het bedrijf aangekondigd te stoppen met vr-games als gevolg van de herstructurering van het bedrijf. Hierbij raken ongeveer 100 werknemers hun baan kwijt:

"Ondanks het succes van onze vr-titels hebben we ervoor gekozen ons te richten op onze pc- en smartphone-projecten. We blijven hierbij onze vr-games ondersteunen, maar gaan pas weer investeren in virtual reality wanneer de markt deze beslissing beloont," aldus CCP.

CCP, die eerder vijf studio's had, doet het nu wereldwijd met de drie overige studio's. Antlanta Studio, een van de getroffen takken van CCP, werkte na het mislukte World of Darkness-project aan de ontwikkeling van Eve: Valkyrie en Sparc voor vr. Eve: Valkyrie staat op Gamer.nl als een van de beste vr-titels. CCP heeft deze studio nu gesloten. De studio in Newcastle wordt niet opgeheven, maar verkocht. Een derde studio in Shanghai wordt niet losgelaten, maar wel hervormd en verkleind.

De ontwikkelaar geeft aan dat deze veranderingen geen gevolgen hebben voor Eve Online en de twee recent aangekondigde games Project Aurora en Project Nova.

Bron: mbl.is

Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 20:00: Assassin's Creed: Origins Sphinx and the Cursed Mummy komt naar pc
1

Reacties op: Eve-ontwikkelaar CCP sluit twee studio's en stopt met vr-games

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Excalibur82

  • 31 oktober 2017 19:58
  Dus het vr games waren een succes maar ze werden niet beloont door de markt? Ik vraag me dan wel af wat hun definitie van succes is.

  Ik vond het een misterie waarom Eve Valkery een launch titel was voor de Oculus. Ik kan redelijk wat hebben voordat ik last krijg van VR sickness, maar al die loopings en ed was mij toch echt teveel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.