Eve-ontwikkelaar CCP sluit twee studio's en stopt met vr-games | Gamer.nl

Eve-ontwikkelaar CCP sluit twee studio's en stopt met vr-games | Gamer.nl

CCP Games sluit wegens herstructurering twee studio's en stopt voorlopig met het maken van vr-games.

In 2013 kwam Eve Online-ontwikkelaar CCP Games met de vr-titel Eve: Valkyrie. Nu heeft het bedrijf aangekondigd te stoppen met vr-games als gevolg van de herstructurering van het bedrijf. Hierbij raken ongeveer 100 werknemers hun baan kwijt:

"Ondanks het succes van onze vr-titels hebben we ervoor gekozen ons te richten op onze pc- en smartphone-projecten. We blijven hierbij onze vr-games ondersteunen, maar gaan pas weer investeren in virtual reality wanneer de markt deze besli ing beloont," aldus CCP.

CCP, die eerder vijf studio's had, doet het nu wereldwijd met de drie overige studio's. Antlanta Studio, een van de getroffen takken van CCP, werkte na het mislukte World of Darkne -project aan de ontwikkeling van Eve: Valkyrie en Sparc voor vr. Eve: Valkyrie staat op Gamer.nl als een van de beste vr-titels. CCP heeft deze studio nu gesloten. De studio in Newcastle wordt niet opgeheven, maar verkocht. Een derde studio in Shanghai wordt niet losgelaten, maar wel hervormd en verkleind.

De ontwikkelaar geeft aan dat deze veranderingen geen gevolgen hebben voor Eve Online en de twee recent aangekondigde games Project Aurora en Project Nova.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou