De 3D-content wordt via SpotPass naar de 3DS overgebracht. SpotPass is een service die automatisch nieuwe content download terwijl de 3DS in de slaapstand staat. Het is nog niet bekend wat voor soort content Eurosport en Sky precies gaan leveren. Nintendo liet tijdens het 3DS-evenement tevens weten dat het in gesprek is met "nog veel meer potentiele partners". Of er ook gesproken wordt met Nederlandse partners, is vooralsnog onbekend.

Danny Menken, managing director van Eurosport Benelux, is blij met de ontwikkeling: "Hiermee bewijzen we eens te meer hoe vernieuwend we zijn en hoe goed we zijn in ’t bereiken van nieuwe doelgroepen. Ook op dit vlak lopen we namelijk duidelijk voorop. Bovendien toont deze samenwerking met Nintendo aan wat de potentie is van sport in 3D."

26 games

De 3DS is vanaf 25 maart in Europa verkrijgbaar. Hoewel een exacte prijs nog niet bekend is, wordt verwacht dat deze in de buurt van 250 euro zal liggen. Het apparaat verschijnt aanvankelijk in de kleuren Aqua Blue en Cosmos Black en wordt geleverd met Face Raiders, dat al is voorgeïnstalleerd. Face Raiders is een titel waarbij spelers moeten schieten op vijanden waarop hun eigen gezicht geplakt is. De 3DS maakt hiervoor gebruik van de camera die voorop het apparaat zit. Nintendo heeft bekend gemaakt dat er in de lanceringsperiode van eind maart tot begin juli er 26 games uit zullen komen voor de spelcomputer.