Europese Unie staat belastingvoordeel game-industrie toe | Gamer.nl

Europese Unie staat belastingvoordeel game-industrie toe | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Er geldt nog steeds een algemeen verbod op belastingvoordelen voor gameontwikkelaars, maar studio's kunnen hier nu tot 2018 via een omweg toch aanspraak op maken, door een zogeheten 'culturele test' aan te vragen. Hierbij moeten zij bewijzen van nationale of culturele waarde te zijn voor een land, wat hen een uitzondering geeft op het verbod.

Reactie ontwikkelaars

Veel ontwikkelaars reageerden positief op de ontwikkeling. Guillaume de Fondaumiere, director van de Franse studio Quantic Dream, noemt het een belangrijke gebeurtenis voor heel Europa. "Ik verwelkom deze belangrijke resolutie voor onze industrie. (...) "Dankzij deze besli ing heeft de (Europese) Commi ie de legitimiteit van games als culturele uiting erkend. Ze hebben games op de gelijke hoogte gebracht als films en boeken."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou