De reden voor het uitstel is volgens Apple de bijzonder grote vraag naar de iPad in de VS. In één week zijn er daar 500.000 exemplaren over de toonbank gegaan. Vanaf 10 mei kan Apple’s nieuwste product worden gereserveerd. De Europese prijzen worden dan ook bekendgemaakt.

Gaming

De iPad is een zogenaamde tablet-PC, vooral bedoeld voor het consumeren van multimedia. Het apparaat is onder andere geschikt voor het bezoeken van websites, het lezen van digitale boeken, het bekijken van films en bovendien gaming. Na het succes van de iPhone en iPod Touch als gamingapparaat, verwachten analisten ook dat de iPad op dit vlak zal scoren. Sinds de Amerikaanse release zijn er al vrij veel iPad-games uitgekomen, waaronder een versie van Mirror’s Edge en Resident Evil 4.

In de herfst worden de gamingmogelijkheden van de iPad bovendien uitgebreid met de komst van een nieuw besturingssysteem: OS 4. Hierin zit een zogenaamd Game Center met een achievement-systeem waarmee gameprestaties worden bijgehouden, ranglijsten en de mogelijkheid om vrienden uit te nodigen om samen te gamen. Deze nieuwe mogelijkheden worden in de zomer al aangeboden aan iPhone en iPod Touch-bezitters.