Sony Computer Entertainment Europe heeft vandaag een nieuwe releaselijst vrijgegeven met daarin een aantal nieuwe games en verschoven releasedatums. Sony heeft onlangs al een berg titels naar de winkels verscheept, waaronder WRC3, Jak II, Ratchet & Clank 2 en Dog's Life, maar daarmee is het gamegeweld voor dit jaar nog niet voorbij!

Op 5 december, op de valreep voor Sinterklaas, verschijnt namelijk de spookachtige game Ghosthunter, ontwikkeld door Sony Cambridge, het team dat ons eerder dit jaar al het sfeervolle Primal afleverde. Op dezelfde dag komt ook Destruction Derby Arena's uit en kan je eindelijk online het koetswerk van je auto een andere vorm geven. Een dikke week later, op 12 december, kan je met de online mode van de PS2 echt op de sociale toer want dan verschijnt Everquest Online Adventures eindelijk en kan je met duizend man tegelijk genieten van deze MMORPG.

In 2004 bijt Arc the Lad het spits af. Deze Japanse RPG verschijnt op 30 januari en is in Amerika en Japan al een tijdje op de markt en redelijk goed onthaald. De eerste resultaten van de overeenkomst tussen Sony en de Japanse ontwikkelaar Namco verschijnen in Februari, want op 13 februari verschijnt de platformgame I-Ninja, een week later, op 21 februari, kan je genieten van de militaire third person shooter Kill Switch, en op 27 februari komt tot slot Kaena, gebaseerd op een Franse animatiefilm, in de winkel, waarvan je hieronder een illustratie ziet.

Op 19 maart hoopt Sony weer een viertal rasechte blockbusters naar de winkel te verschepen. Het meeste verwachten we van SOCOM: US Navy Seals II, de opvolger op de succesvolle online tactical shooter, welke in de Verenigde Staten reeds het record aantal spelers voor een online game wist te verbreken. Ook verschijnt Rise of Honour, de 3rd person actiegame met Jet Li in de hoofdrol. Een balletje trappen kan je op diezelfde dag met This is Football 2004. Tot slot verschijnt ook de horrorgame Forbidden Siren op de negentiende, en hiernaast zie je alvast de boxcover die vandaag uitgebracht is.

Verder verschijnt er in maart/april ook nog de nieuwste Syphon Filter game, met de nodige online mogelijkheden. Voor de zangers onder ons is er daarnaast Singstar, een spel dat je, zoals de naam al doet vermoeden, lekker laat zingen. Verder zal Sony in 2004 nog Killzone uitbrengen, maar de datum daarvan is nog onbekend. Over de release van Gran Turismo 4 kan men zelfs helemaal niets kwijt, maar we verwachten ook deze nog ergens in 2004. Het complete overzicht:Ghosthunter - 5-dec

Destruction Derby Arenas - 5-dec

Everquest Online Adventures -12-dec

Arc, Twilight of the Spirits - 30-jan

I-Ninja - 13-feb

Kill.Switch - 21-feb

Kaena - 27-feb

Forbidden Siren - 19-mrt

Socom US Navy Seals II - 19-mrt

Rise to Honour - 19-mrt

This is Football 2004 - 19-mrt

Syphon Filter: The Omega Strain - mrt/april

Singstar - mrt/april

Kill Zone - TBA ' 04