Europese PlayStation 5-verkoop in januari met 202 procent gestegen

Europese PlayStation 5-verkoop in januari met 202 procent gestegen

De verkoop van PlayStation 5 in Europa is in januari 2023 met 202 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat heeft Games Industry-journalist Christopher Dring, die toegang heeft tot Europese verkoopcijfers, gedeeld op social media. De uitzonderlijke stijging - een verdrievoudiging ten opzichte van januari 2022 - wordt vooral geweten aan het feit dat de console begin vorig jaar nog slecht verkrijgbaar was. Sony heeft aangegeven dat de PS5 inmiddels relatief gemakkelijk gekocht moet kunnen worden.

Volgens Dring stond de PS5 in januari dan ook aan kop qua verkoop in Europa, gevolgd door de Switch en Xbox Series-consoles. De verkoop van de Switch is met 11 procent gedaald ten opzichte van januari 2022 en de verkoop van Xbox Series is met 32 procent gedaald.

De daling van de Switch-verkoopcijfers lijkt vooral te wijten aan het feit dat in januari 2022 de game Pokémon Legends: Arceus uitkwam. Deze januari kwam echter Fire Emblem Engage uit. Daarbij is de console inmiddels zes jaar oud - een periode in diens levenscyclus waar een daling in verkoop niet uitzonderlijk is. 

De daling in verkoop van Xbox Series-consoles lijkt deels te komen doordat in januari 2022 de games Halo Infinite en Forza Horizon 5 nog maar net uit waren en er in de rest van 2022 relatief weinig grote Xbox-exclusives zijn uitgekomen. De console is nog maar iets langer dan twee jaar op de markt verkrijgbaar, waardoor de daling van 32 procent extra opvalt.

De PlayStation 5 lijkt de laatste tijd in alle grote regio succes te boeken. In Japan heeft de console onlangs de beste wekelijkse verkoopcijfers behaald sinds release, en de NPD Group heeft gisteren laten weten dat de PS5 afgelopen maand in de Verenigde Staten ook beter verkocht dan andere consoles.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En stijging in troep wat je erbij moet kopen bij elke winkel zowat, mooie cijders voor Sony. Maar die troep bundels moet eens stoppen van een mediamarkt of gamemania.

0
test

@hulstpower Word! Mede door die achterlijke bundels en scalpers heb ik nog steeds geen PS5 En nu bedenk ik me dat ik er eigenlijk ook helemaal geen 1 meer hoef

0
test

@The soy sauce scalpers moet gewoon onmogelijk gemaakt worden net als bij ticketmaster (de wens van de US-regering) dan leren ze het snel af.

0

Aanbevolen voor jou