De dag komt steeds dichterbij: 23 maart! Dat is de dag waarop Sony zijn nieuwste console, de PlayStation 3, in Europa zal lanceren. In de rest van de wereld ligt het ding al bijna een half jaar in de schappen, maar wij, de schattige Europeanen mochten lekker wachten.

We willen nu niet Sony bashen, maar het lijkt er toch op dat het bedrijf iets tegen ons heeft. Het liet namelijk weten dat de Europese versie van de PlayStation 3 niet zoveel PlayStation 2 spellen zal kunnen spelen als zijn Aziatische en Amerikaanse tegenhanger. Als excuus gebruikte de woordvoerder dat er een nieuw chassis gebruikt zal worden voor de Europese versie, waardoor de productiekosten lager kunnen worden gehouden. Natuurlijk betekent dit niet dat de prijs omlaag gaat, maar slechts dat de verliezen die op de console gemaakt worden, lager uitvallen.

Hoe dan ook, op 23 maart zal Sony een complete lijst met spellen die direct backwards compatible zijn publiceren. Naderhand zal het Japanse bedrijf nog andere spellen ondersteunen door middel van de downloadservice, zoals we dat al kennen van de Xbox 360. Op 23 maart zullen we je precies kunnen vertellen welke PS2 games je gewoon kan spelen op je nieuwe console.

Wil je meer info over de PlayStation 3 en zijn mogelijkheden, lees dan onze speciale features over de console. Deze kan je hier vinden.