Europese PC-versies Black Ops niet te spelen in Duitsland | Gamer.nl

Europese PC-versies Black Ops niet te spelen in Duitsland | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Vanwege strenge landelijke censuurregels worden veel games aangepast voor de Duitse markt. Vooral gewelddadige games, met name over de Tweede Wereldoorlog, mogen vaak niet verkocht worden en het tonen van hakenkruizen is ook uit den boze. Veel Duitse gamers importeren daarom hun games uit Engeland of Nederland.

Censuur

In de Duitse versie van Call of Duty: Black Ops zijn een aantal zaken gecensureerd. Het gaat onder meer om een martelscène van een gevangene. Ook leiden explosies in de Duitse versie niet tot het verlies van ledematen, is een executie in slow-motion minder grafisch gemaakt en zijn "anticonstitutionele symbolen" verwijderd. In Duitsland valt onder andere de hitlergroet onder verboden symbolen. Tot slot is het nummer Sympathy for the Devil van The Rolling Stones niet te vinden in de Duitse versie van de game, omdat het onder andere over de Tweede Wereldoorlog gaat.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou