Realtime Worlds verkeert momenteel op de rand van een faillissement en is dringend op zoek naar investeerders om dit te voorkomen. Als gevolg van de financiële problemen heeft de studio echter al 75 procent van zijn medewerkers moeten ontslaan. Meerdere Europese ontwikkelaars, te weten Sony Europe, Activision, Codemasters, The Creative Assembly en Blitz Game Studios, schieten dit personeel nu te hulp. De ontwikkelaars proberen de in totaal 165 ontslagen medewerkers aan een baan te helpen.

Sony heeft negen medewerkers naar Dundee gestuurd, waar Realtime Worlds gevestigd is, om gesprekken te houden met het ontslagen personeel. Codemasters zoekt daarnaast naar 150 man voor zijn studio's in het Verenigd Koninkrijk en The Creative Assembly is op zoek naar medewerkers voor een "onaangekondige toptitel", die uitgegeven wordt door Sega.

Project: MyWorld

Gamasutra meldt daarnaast dat Realtime Worlds 23 van de 60 medewerkers die aan het project MyWorld werkten, terug in dienst heeft genomen. "Als een kleinere entiteit trekt MyWorld aanzienlijke interesse onder potentiële kopers en de 23 leden van het team dat aan het project werkte, voegen er duidelijk waarde aan toe als een op zichzelf staand product. Vandaar dat wij een beperkt aantal van deze banen terug hebben kunnen brengen", aldus Ken Pattullo, die over de reorganisatie en mogelijke verkoop van Realtime Worlds en de bijbehorende activa gaat.