Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver: Blizzard bracht haar langverwachte MMORPG op de Europese markt. Na een succesvolle, maar niet geheel probleemloze lancering in de Verenigde Staten, waren alle ogen nu gericht op hoe Blizzard het product in Europa neer wist te zetten. Helaas werd Blizzard ook bij de Europese release slachtoffer van het eigen succes, want door de grote populariteit konden de servers aanvankelijk de drukte niet behapstukken. Hoe groot deze drukte is blijkt uit de cijfers die Blizzard vandaag bekend heeft gemaakt.

World of Warcraft ging in het eerste weekend in Europa namelijk maar liefst 380.000 keer over de toonbank, waarvan 280.000 op de eerste dag van de lancering. Hiermee heeft Blizzard met World of Warcraft alvast de meest succesvolle lancering van een MMORPG in Europa tot op heden, op haar naam geschreven. Het aantal verkochte exemplaren op de eerste dag is zelfs groter dan de voorspelde omvang vooraf van de gehele Europese MMORPG markt. Op de eerste dag waren er al 100.000 spelers tegelijk online, op het piekmoment dit weekend liep dat op tot maar liefst 180.000.

Blizzard heeft in totaal 560.000 exemplaren aan de Europese winkels geleverd, een aantal dat achteraf misschien wat aan de lage kant was. Daarom is men momenteel druk bezig met het uitbreiden van het serverpark, zodat binnenkort nieuwe exemplaren naar de winkels zullen worden verscheept. We zijn benieuwd of World of Warcraft wereldwijd nog enigszins in de buurt kan komen van het succes van Lineage en Lineage II.