Op 21 Maart 2001 was de Gameboy Advance verkrijgbaar in heel Japan. Hele rijen met japanners in slaapzakken lagen voor de deuren toen die eindelijk open gingen. Na een heleboel geren en geduw waren uiteindelijk alle winkels helemaal leeg. De launch van Nintendo's Gameboy Advance was redelijk geslaagd te noemen aangezien er maar liefst 650.000 werden verkocht in 24 uur!

Op 11 Juni zullen ook de Amerikaanse winkelstraten vol liggen met slaapzakken. De geruchten gingen echter dat de Amerikanen het met slechts de helft van de aantallen moeten doen! In plaats van 1 Miljoen Gameboy Advances, komen er nu 500.000. Let wel: dit zijn geruchten en nog steeds niet geloofwaardig!

Computer and Videogames meldt ons nu dat Europa toch 1 Miljoen stuks zal ontvangen op 22 Juni! Nog voor de kerst zullen er zelfs nog meer uitkomen, namelijk 3 Miljoen. In Amerika krijgen ze met de kerst zelfs 8 Miljoen extra GBA's. Wel raden we aan de Gameboy Advance nu alvast te reserveren aangezien er heel veel mensen interesse hebben en de handheld zal een prijs krijgen van 260,- tot 290,-.

Het grootste nieuws van vandaag is echter de lijst met games die we op 22 Juni in Europa kunnen verwachten:· Super Mario Advance, Nintendo

· Kuru Kuru Kuruin, Nintendo

· F-Zero: Maximum Velocity, Nintendo

· Rayman Advance, Ubi Soft

· Tony Hawk's Pro Skater 2, Activision

· Ready 2 Rumble Round 2, Midway

· GT Championship, Kemco

· Tweety and the Magic Jewels, Kemco

· Castlevania , Konami

· Konami Krazy Racers, KonamiGeen Chu Chu Rocket dus in Europa en ook Mr. Driller 2 is nergens te bekennen. Morgen verwacht ik mijn Gameboy Advance voor de deur, dus verwacht binnenkort een hands-on feature hier op Gamers.nl.