Europese Commissie legt Valve boete van 1,6 miljoen euro op wegens geoblocking

Europese Commissie legt Valve boete van 1,6 miljoen euro op wegens geoblocking

De Europese Commissie heeft Valve en vijf andere uitgevers van pc-games boetes van bij elkaar 7,8 miljoen euro opgelegd wegens geoblocking.

Geoblocking houdt in dat bedrijven producten buiten bepaalde regio's beperken of blokkeren. Volgens de Europese Commissie gaat het om zo'n honderd pc-games die buiten bepaalde landen buiten in Europese Unie niet geactiveerd en gespeeld kunnen worden: Tsjechië, Polen, Hongarije Roemenië, Estland, Letland en Litouwen.

Daarmee voorkomen uitgevers dat pc-games in andere landen voor lagere prijzen worden aangeschaft. Dat is tegen de regels van de Digital Single Market in de Europese Unie.

In onderstaande tabel is een overzicht van de desbetreffende uitgevers te zien. Bandai Namco (334.00 euro), Capcom (396.000 euro), Focus Home Interactive (2.888.000 euro), Koch Media (977.000), Zenimax (1.664.000) en Valve (ruim 1,6 miljoen euro) krijgen een boete.

Het is niet de eerste keer dat de Europese Commissie geoblocking aankaart. In 2017 vroeg het Valve te stoppen met het beperken van de geldigheid van games, waarop het bedrijf antwoordde dat het om 'slechts een klein aantal games' ging.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben benieuwd hoeveel uur het Valve kost om dat terug te verdienen.

0
test

@Leshrac half uurtje? 😂

0

Aanbevolen voor jou