De dag dat de Wereld van Warcraft open gaat voor de wereld, komt steeds dichterbij. De Amerikaanse beta is gestart en heel langzaam komt die dag voor Europa ook dichterbij. De eerste stap is in elk geval gezet intussen met het openen van een nieuw Blizzard kantoor in Frankrijk. Dit team gaat zich alleen bezighouden met de lokalisatie en het beheer van World of Warcraft in Europa. Of dit team zich ook nog bezig gaat houden met eventuele andere games van Blizzard is verder nog onbekend.

“De europese markt is zeer belangrijk voor ons,” aldus Mike Morhaime, één van de oprichters van Blizzard. “Met dit nieuw kantoor kan het World of Warcraft team beter de Europese community ondersteunen.”

Ook is het starten van de Europese beta iets duidelijker geworden. De beta begint waarschijnlijk direct nadat de Amerikaanse beta is beëindigd. Het is overigens nog onbekend of de releasedate van de Europese World of Warcraft op het zelfde tijdstip is als de Amerikaanse. Iets wat we tot nu wel gewend zijn van Blizzard. De Europese versie zal trouwens alleen beschikbaar zijn in het Engels, Frans en Duits.

Die europäische Spielergemeinschaft ist für uns sehr wichtig,” sagte Mike Morhaime, Präsident und Mitbegründer von Blizzard Entertainment. “Mit diesem engagierten World of Warcraft Team in Europa können wir den Spielern einen guten Kundenservice und eine außerordentliche Community-Betreuung bieten.”

De trend volgend van MMORPG games in Europa, komt Blizzard nu dus ook met een Online RPG team voor ons continent. Laten we hopen dat dit Europese team, het spel lang genoeg interessant kan houden voor de spelers. Iets wat de wereld van Warcraft in elk geval wel toestaat.