Europeanen vaker slechteriken in games dan Amerikanen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"De meeste mensen vinden het heel moeilijk om slecht te zijn... vooral Amerikanen", zegt Molyneux. "Wij Europeanen zijn wat vrijer, en de Japanners zijn nog het meest vrijgevochten".

Veertig procent van Japanse gamers kiest het slechte pad, wanneer ze de keuze krijgen tu en goed en kwaad in een game. Amerikanen kiezen slechts in tien procent van de gevallen ervoor een game als slechterik te spelen. Dit bleek uit onderzoek naar Molyneux's game Black & White, waarin de speler voor morele keuzes wordt gesteld.

De reden voor het verschil zou liggen in het feit dat Japanners het meest gewend zijn aan het gebruiken van fantasie voor escapisme. Dit concludeerde Molyneux na gesprekken met psychologen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou