'NX is een draagbare console met afneembare controllers' | Gamer.nl

'NX is een draagbare console met afneembare controllers' | Gamer.nl

De Nintendo NX is een draagbare console met afneembare controllers, die wordt aangestuurd door de Tegra-chip van Nvidia. Dat meldt Eurogamer op basis van meerdere bronnen.

Er gingen al langere tijd geruchten dat Nintendo's nieuwste apparaat een hybride zou zijn van een console en handheld. Eurogamer ondersteunt deze geruchten. De website meldt dat de NX een console is met een eigen scherm, met twee controllers aan beide kanten die los gekoppeld kunnen worden.

Thuis kan de controller, door Eurogamer "de hersens van het systeem" genoemd, in een soort dock gestoken worden zodat er op de tv verder gespeeld kan worden. Het apparaat zou tevens kleiner zijn dan de PlayStation 4.

Ook zou de NX gebruikmaken van cartridges in plaats van schijfjes. Een eerder opgedoken handelsmerk van Zelda: Breath of the Wild voor NX suggereerde dit al.

Tegra X1-chip
De NX zal gebruikmaken van Nvidia's Tegra-technologie voor mobiele apparaten. Eurogamer zegt dat huidige development kits gebruikmaken van Nvidia's Tegra X1-chip. Deze chip wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in de Shield Android TV-console en Google Pixel C-tablet.

Het gebruik van Nvidia's Tegra-technologie zou betekenen dat de NX op het gebied van prestaties niet kan opboksen tegen de PlayStation 4 en Xbox One. De chip is ontwikkeld om prestaties en energiezuinigheid te balanceren, om de accu van het mobiele apparaat te sparen. Eurogamer meldt dat backwards compatibility is uitgesloten door het gebruik van de chip.

Ook benadrukken ze dat de X1 mogelijk vervangen wordt in de uiteindelijke versie van de NX, bijvoorbeeld door de Tegra X2. Ook is de site nog onzeker over de resolutie waarop games zullen draaien. In tegenstelling tot eerdere geruchten zou de NX verder niet op Android draaien, maar wel op een gloednieuw OS ontwikkeld door Nintendo.

De Nintendo NX komt volgend jaar in maart uit. Nintendo heeft nog niets bekendgemaakt over het systeem, maar volgens Eurogamer wordt de console in september officieel onthuld.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou