Op dit moment hoeven winkeliers geen geld terug te geven wanneer spelers een game niet volledig uit kunnen spelen door bugs in het spel. Indien het plan door de Europese Unie zou worden geaccepteerd, zou dit wel kunnen en mogelijk ook uitgevers alerter maken. Een game uitgeven met bugs zou namelijk voor problemen kunnen zorgen.

Dialoog

Volgens Helen Kearns, de woordvoerster van Meglena Kuneva, willen de commissarissen een dialoog starten met de gamesindustrie. Games zijn momenteel namelijk de uitzondering in de EU-regelgeving op het gebied van garantie voor consumentengoederen.

Creativiteit

Dr. Richard Wilson, hoofd van de game-ontwikkelaarsassociatie Tiga, is bang dat dit plan de creativiteit in de industrie tegengaat. "Men moet hiermee uitkijken. Het is niet meer dan redelijk dat consumenten producten van hoge kwaliteit krijgen, maar als de wetgeving te streng wordt kunnen uitgevers en ontwikkelaars te voorzichtig worden."

"Het duurt jaren om een game te ontwikkelen en ontwikkelaars moeten vaak voorspellen wat voor technologie beschikbaar zal zijn wanneer de game eenmaal af is. Ontwikkelaars zouden het wel eens op veilig kunnen gaan spelen [bij dit plan]", aldus Wilson.