EU en Utrecht steken 4 miljoen in Nederlandse game-industrie | Gamer.nl

EU en Utrecht steken 4 miljoen in Nederlandse game-industrie | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het geld wordt geïnvesteerd via Dutch Game Garden, een Utrechtse organisatie die studenten, jonge bedrijven en volwa en bedrijven in de Nederlandse game-industrie ondersteunt. De bijdrage moet ertoe leiden dat Dutch Game Garden zijn mi ie de komende vijf jaar kan blijven realiseren. 

"Dutch Game Garden ademt energie en dat werkt aanstekelijk. Als oud-ondernemer weet ik hoe belangrijk het hebben van positieve energie is om succesvol te kunnen zijn", zegt Remco van Lunteren, gedeputeerde Economie van de Provincie Utrecht. "Onze provincie is voorloper in het faciliteren van creatieve industrie zoals gamedesign, maar bovenal draagt dit bij aan innovatie onder jongeren."

Dutch Game Garden

Dutch Game Garden opende onlangs een gebouw in het oude ABN AMRO-pand aan het Neude in Utrecht, waarin gamebedrijven zich tegen "betaalbare en flexibele tarieven" kunnen vestigen. Inmiddels zitten er veertig gamebedrijven in het pand en de organisatie kijkt momenteel naar mogelijkheden om verder uit te breiden. Dutch Game Garden brengt gamepartijen bij elkaar met profe ionele begeleiding, seminars en evenementen. Ook koppelt de organisatie kennisinstellingen, ondernemers en financiers aan elkaar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou