Ubisoft behoudt gokmachines, bloed en strippers in Rainbow Six Siege | Gamer.nl

Ubisoft behoudt gokmachines, bloed en strippers in Rainbow Six Siege | Gamer.nl

Ontwikkelaar Ubisoft heeft besloten om de plannen voor het esthetisch aanpassen van Rainbow Six: Siege niet door te voeren. De ontwikkelaar kreeg in de afgelopen paar weken kritiek van de community voor het willen verwijderen van esthetische elementen uit de game, zoals bloedspetters, gokmachines en afgebeelde strippers.

Ongeveer een maand geleden maakte Ubisoft via een blogpost bekend een paar veranderingen in de game toe te willen pa en die refereren naar geweld, gokken en seks. De ontwikkelaar gaf in een blog aan deze veranderingen voor de volgende update door te willen voeren, zodat de game geschikt is om in Aziatische landen uit te brengen. De update genaamd 'Operation Wild Bastion' was gepland om als één globale versie uit te komen voor alle spelers.

Echter is nu bekend geworden dat een woordvoerder van Ubisoft heeft gezegd dat er een paar aanpa ingen per versie worden aangebracht met de update voor de Westerse en Aziatische markt. Met deze uitleg ontstond de vraag waarom er überhaupt veranderingen aangebracht worden in de Westerse versie.

Rainbow Six: Siege

Nu heeft een nieuw verschenen blogpost van Ubisoft uitgewezen dat de ontwikkelaar besloten heeft om de veranderingen terug te draaien. Ubisoft gaf aan dat deze besli ing werd gemaakt naar aanleiding van de verschillende discu ies van de community over de afgelopen paar weken in combinatie met interne gesprekken binnen het Ubisoft-team. In de blog werd tevens vermeld dat de ontwikkelaar zeker wilde zijn dat "de algehele ervaring van alle spelers, met name die er vanaf het begin bij waren, op esthetisch gebied zo dicht mogelijk bij het origineel blijft".

Echter werd ook gezegd dat met het terugdraaien van alle veranderingen, er enige problemen kunnen zijn met de stabiliteit en dat enige bugs in de game kunnen voorkomen. Dit komt met name door de beschikbare tijd voor het testen van de nieuwe update op bugs en glitches. Deze tijd wordt nu grotendeels besteed aan het verwijderen van de esthetische aanpa ingen en kan tot gevolg hebben dat spelers ietwat meer problemen ervaren dan normaal. Daarnaast kan het nog het geval zijn dat niet direct alle teruggedraaide aanpa ingen door alle spelers te zien zijn.

Rainbow Six: Siege

Voor de Aziatische omgevingen worden de veranderingen eveneens teruggedraaid. Hiermee is het momenteel onduidelijk wat nu de plannen zijn van Ubisoft om te voldoen aan de reglementen van de Aziatische landen om de update uit te kunnen brengen en wat hun volgende stap is.

Operation Wild Bastion is momenteel nog niet uit voor Rainbow Six: Siege, maar kan wel gespeeld worden op de Siege Test Server.

Rainbow Six: Siege is verkrijgbaar op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Bron: Eurogamer

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou