ESRB-rating geeft M-rating aan I Am Alive | Gamer.nl

ESRB-rating geeft M-rating aan I Am Alive | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

I Am Alive heeft een M-rating gekregen voor zijn gewelddadige inhoud en grove taal. De beschrijving luidt als volgt: "Dit is een actiespel waarin spelers de rol van een man aannemen die zijn familie in een post-apocalyptische wereld moet vinden. Vanuit een derdepersoonsperspectief reizen spelers door ruïnes en moeten zij met een machete menselijke vijanden vermoorden. Gevechten gaan samen met realistisch geweervuur, snijdende geluiden en schreeuwen van pijn; personen ervaren spetters bloed op het scherm als ze geraakt worden."

Hoewel de cla ificatie door een instantie als ESRB geen garantie geeft dat een game daadwerkelijk uitkomt, is het meestal wel een indicatie dat een titel nog in ontwikkeling is, in een relatief ver stadium. Uitgevers moeten hun spellen ruim van tevoren aanbieden aan de cla ificatieinstanties in kwestie. Indien zij niet tijdig voor de releasedatum van een game een cla ificatie ontvangen, mogen zij deze van platformhouders Sony, Microsoft en Nintendo niet uitbrengen. Ubisoft heeft nog niets officieel bekendgemaakt over of I Am Alive nog in de maak is.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou