Hill liet zich niet uit over welke content Arkham Knight de M-status geeft, wel zegt hij dat de game volwassener thema's aansnijdt dan de voorgaande delen. "Vanuit ons standpunt hebben we de game nooit ontwikkeld met een beoordeling in het hoofd. Dat hebben we bij de vorige twee games nooit gedaan. We voelden dat dit het verhaal is dat we echt wilde vertellen."

Duister einde

Ook vertelde Hill dat aan het einde van de trilogie alle tegenstanders van Batman samenwerken om hem te gronde te richten en het onvermijdelijk is dat er slechte dingen gebeuren. "We willen een echt einde zonder compromissen en dat brengt ons naar duistere plekken." Er zit geen expliciet bloedvergieten of schelden in de game.

Eerder in het ontwikkelingsproces wilde uitgever Warner Bros bepaalde scènes uit het spel verwijderen. Op advies van Hill zijn de scènes toch in de game gebleven. Mogelijk zijn deze scènes de reden dat de game de leeftijdsbeoordeling heeft gekregen.

Leeftijdsbeoordeling

Entertainment Software Rating Board (ESRB) is een organisatie die leeftijdsgrenzen aan videogames toepast in de Verenigde Staten en Canada. De M-rating betekent dat een spel geschikt is voor spelers van zeventien jaar en ouder. Er is nog geen PEGI-beoordeling voor Batman: Arkham Knight verschenen. Het spel komt 2 juni uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One.