Nieuws

eSports-presentatoren boycotten League of Legends-evenement

Door te weinig geboden freelance loon 

Geschreven door Aida . op

Christopher “MonteCristo” Mykles, Erik “DoA” Lonnquist en Christopher “PapaSmithy” Smith werken niet mee aan het League of Legends Mid-Season Invitational-evenement in Shanghai. De League of Legends-presentatoren laten in een verklaring weten dat Riot Games hen te weinig geld biedt voor hun werkzaamheden. 

“We keken aan het begin van dit jaar naar de gemiddelde tarieven die freelancers ontvangen binnen de eSports-markt”, schrijven de presentatoren. “We hielden een enquête onder onze collega’s die te maken krijgen met games als Counter Strike: Global Offensive, DotA 2, Starcraft 2, Halo 5 en Hearthstone. Tot onze verbazing ontdekten we dat Riot Games ons maar 40 tot 70 procent van de eigenlijke tarieven biedt voor grote evenementen met deze titels. We deelden dit met Riot in de hoop dat we tot een overeenkomst konden komen. Hoewel ze de prijs iets omhoog gooiden, bleef het aanbod alsnog ver onder het gemiddelde voor deze industrie in 2016.”

De drie freelancers geven aan dat dit soort contracten hun grootste bron van inkomsten vormen. “We denken dat het op de lange termijn onze carrières slecht zou beïnvloeden als we tarieven lager dan gemiddeld accepteren. Daarnaast denken we dat het accepteren van dit soort tarieven bijdraagt aan de achteruitgang van het gemiddelde voor freelance presentatoren binnen deze industrie.”

De presentatoren verontschuldigen zich voor hun afwezigheid tijdens het evenement en hopen dat Riot Games de tarieven voor freelancers aanpast, zodat een samenwerking in de toekomst opnieuw mogelijk is.

De League of Legends Mid-Season Invitational vindt plaats van 4 tot en met 15 mei in het Shanghai Oriental Sports Center. 

Bron: Medium

Dit artikel delen:

Lees meer

De beste gamedeals van de week Lego Star Wars: The Force Awakens laat van zich zien
3

Reacties op: eSports-presentatoren boycotten League of Legends-evenement

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Arisu

  • 24 maart 2016 11:18
  Tja, ik heb geen cijfers ofzo, maar ik heb zo het vermoeden dat Riot Games iets minder te besteden heeft dan Valve of Blizzard.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • LordRutgers

  • 24 maart 2016 11:33
  @Arisu Ik denk dat Tencent (eigenaar van Riot Games) best het gemiddelde salaris van een presentator kan betalen hoor.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • RdeFuijk

  • 24 maart 2016 13:13
  @Arisu Nou, dat lijkt me niet. Riot zwemt in het geld volgens mij aangezien League ongekend populair is op het moment.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.