eSports genereren dit jaar 747 miljoen dollar aan inkomsten | Gamer.nl

eSports genereren dit jaar 747 miljoen dollar aan inkomsten | Gamer.nl

De totale waarde van de eSports-markt wordt geschat op 747 miljoen dollar, aldus research bureau Superdata. Een volledige analyse werd geplaatst op de website van het bedrijf.

Na het analyseren van verzamelde cijfers uit de industrie kwam er naar voren dat 579 miljoen dollar (77%) van de totale omzet in 2015 werd gehaald uit sponsordeals en adverteren. Superdata verwacht dat de markt tegen 2018 1,9 miljard dollar waard zal zijn met een toename in populariteit van microkampioenschappen, online wedden en fantasiesites. Het bedrijf kwam ook tot de conclusie dat er een aanzienlijke stijging zit in mobiele eSports en dat de populariteit hiervan in de toekomst zal toenemen.

Media has no description

Noord Amerika en Europa vormen 52 % van de totale markt met een totale waarde van 400 miljoen dollar, de Aziatische Esports markt word gewaardeerd op een bedrag van 321 miljoen. Superdata verwacht verder dat de doelgroep van eSports in 2017 een record aantal van 238 miljoen mensen zal beslaan. Het volledige verslag is te lezen op de website van Superdata. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou