ESL start grootschalige e-sport kampioenschappen in de Benelux

ESL start grootschalige e-sport kampioenschappen in de Benelux

E-sportsbedrijf ESL start de ESL Benelux Championship. Daarmee is de Benelux de tiende regio ter wereld waar op het hoogste niveau e-sports kampioenschappen worden georganiseerd.

De ESL Benelux Championship houdt competities voor kaartgame Hearthstone, shooter Counter-Strike: Global Offensive en de populaire moba League of Legends. Er komt een totale prijzenpot van minstens 25.000 euro.


Op 25 april beginnen de kwalificaties voor de games. Over een periode van twee weken worden er per game vier kwalificaties gehouden. De top vier van elke kwalificatie plaatst zich voor de play-offs en acht van de zestien teams komen uiteindelijk in het kampioenschap. Iedereen kan zich opgeven, zolang een team uit drie of meer spelers bestaat en gesitueerd is in Nederland, België of Luxemburg.

Na de kwalificaties worden de groepsfases vanaf 20 mei gehouden in zeven weken tijd. De top vier van elke competitie plaatst zich voor de play-offs in de Amsterdam ArenA.

Jaap Visser van ESL: “De Benelux begint een ware hotspot voor esports te worden en wij doen er alles aan om deze ontwikkeling te steunen. De ESL Benelux Championship is de eerste belangrijke stap binnen de vele esports activiteiten die wij lokaal zullen lanceren en waarvan we niet kunnen wachten om ze aan te kondigen.”

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou