ESL One Cologne geeft details van dopingtests tijdens toernooi | Gamer.nl

ESL One Cologne geeft details van dopingtests tijdens toernooi | Gamer.nl

Tijdens het ESL One Cologne eSports-toernooi die op 22 en 23 augustus wordt gehouden worden voor het eerst dopingtests gehouden. ESL maakt nu bekend dat op random momenten het speeksel van spelers wordt getest op verboden substanties.

Voorheen kondigde ESL aan dat er tests via de huid van spelers zou worden gedaan, maar volgens de instantie zijn preciezere tests via speeksel een betere oplo ing.

ESL houdt de officiële regels van de World Doping Agency aan. Alle drugs die op de lijst van verboden substanties tijdens competities staat, worden niet toegestaan.

Wel laat ESL weten dat het toegelaten is om bepaalde medicijnen te nemen wanneer spelers een duidelijke doktersverklaring kunnen aantonen. In dat geval is Adderall ook toegestaan. Het middel tegen ADHD kwam eerder dit jaar in het nieuws doordat een eSports-speler toegaf dat spelers het middel ma aal gebruiken om geconcentreerd te blijven. Dat was de aanleiding voor ESL om maatregelen te nemen.

Overigens is het wel toegestaan voor spelers om voor het toernooi marihuana te gebruiken. Tijdens het toernooi is dit echter strikt verboden.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou