ESA wil E3 komend jaar aanpassen

ESA wil E3 komend jaar aanpassen

De Entertainment Software Association (ESA) is van plan om E3 volgend jaar flink aan te passen.

Dat blijkt uit interne communicatie van de organisatie achter de gamebeurs, dat is uitgelekt via Gamedaily.biz. Sinds een paar jaar is de beurs ook toegankelijk voor consumenten. ESA wil volgend jaar 10.000 meer consumenten toelaten op de beurs, waardoor er in totaal 25.000 consumenten welkom zijn. Wel moet er een aparte persdag komen, waarop alleen journalisten welkom zijn.

Verder wil ESA nauwer samenwerken met journalisten, content creators en influencers. Dit om "de content en berichtgeving" rondom E3 te kunnen controleren. ESA zou daarom betaalde samenwerkingen met diverse media willen creëren. Verder is ESA van plan om de beursvloerindeling op de schop te nemen. Op een uitgelekte presentatieslide hieronder is te zien hoe men de nieuwe indeling voor zich ziet.

De laatste jaren lijkt E3, ooit het belangrijkste game-evenement van het jaar, aan invloed te verliezen. Steeds meer uitgevers kiezen er voor om niet op de beurs te staan of hun eigen evenement te houden. Electronic Arts is al jaren niet aanwezig op de beurs en Sony liet het dit jaar afweten. Daarbij lekte ESA eerder dit jaar de persoonsgegevens van duizenden aanwezige journalisten uit, met veel kritiek tot gevolg.

Media has no description
Media has no description

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Klinkt goed, als alle spelers weer meedoen kan de volgende E3 de belangrijkste in jaren worden weer.

0

Aanbevolen voor jou