Nieuws

Twee ervaren Square Enix-ontwikkelaars vertrekken

Tweetal medewerkers pakt biezen

Geschreven door Michel Musters op
Twee ervaren ontwikkelaars bij Square Enix, Isamu Kamikokuryo en Yoshinori Yamagishi, zijn vertrokken bij het bedrijf. Beide heren waren al geruime tijd werkzaam bij de Japanse studio.

Kamikokuryo heeft achttien jaar bij de studio gewerkt als art supervisor en art director. Dit was bovenal aan Final Fantasy-games, waaronder deel 10, 13 en 15. Kamikokuryo wordt freelancer.

Ook Yoshinori Yamagishi is vertrokken. Hij werkte meer dan twintig jaar bij Square Enix en was producent van onder andere de Star Ocean- en Valkyrie Profile-games. Yamagishi zoekt naar nieuwe en andere soorten bedrijven om bij aan de slag te gaan.

Beide ontwikkelaars kondigden hun vertrek op 31 maart officieel aan. Het nieuwe fiscale jaar begint in Japan op 1 april, waardoor het vaak voorkomt dat werknemers op de laatste dag van maart hun ontslag bekendmaken.

Dit artikel delen:

Lees meer

Screenshot van Phantom Dust-remaster getoond Nieuwe map van Splatoon 2 getoond
1

Reacties op: Twee ervaren Square Enix-ontwikkelaars vertrekken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Mrhotshot85

    • 3 april 2017 15:24
    Ik hoop dat deze personen liever RPG's maken in de stijl zoals ze dat 10+ jaar geleden deden. Mooie graphics, goed verhaal, maar vooral ontzetten veel diepte in tactiek en character development. Want dat is toch wel iets wat ik zelf erg mis de laatste jaren.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.